IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP: Oracle не изпълни задълженията за разработка и поддръжка на софтуер

Концернът от Пало Алто настоява за компенсация от 4 млрд. долара за нанесени щети

16:59 | 27.06.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
HP: Oracle не изпълни задълженията за разработка и поддръжка на софтуер

Американският софтуерен производител Oracle не е успял да изпълни задълженията си по договора с Hewlett-Packard, в който се посочва, че той трябва да продължи разработката и поддръжката на софтуер за HP, твърди адвокатът на компанията по време на последното дело между двете IT фирми, цитиран от Bloomberg.

Джеф Томас, който представлява най-голямата компания за производство на компютри в света, обясни, че преместването на Марк Хърд от поста на изпълнителен директор на HP в ръководството на Oracle, e отдавна съгласувано между двете фирми.

Твърденията на президента на Oracle Сафра Кац, че това решение не е било предварително съгласувано с ръководството на софтуерния производител било неистинно. Доказателство за това е електронно писмо, което може да потвърди предварителната договорка между компаниите, подчертава Томас.

„Oracle подведе HP, че ще продължи да разработва софтуер за нея, който ще бъде достъпен за продуктите ѝ. Когато взаимоотношенията между двете страни започнаха да изглеждат спорни, неясни и в опасност, HP поиска от Oracle да узакони всичките си обещания и уверения, които даваше. Oracle се съгласи“, допълни Томас.

Базираният в Пало Алто технологичен гигант HP иска съдът на Калифорния да издаде заповед, с която Oracle да бъде принудена да продължи създаването на софтуер за сървърите на компанията, които работят върху базирана на процесорите на Intel технология. 

HP настоява и за обезщетение от страна на Oracle в размер на 500 млн. долара. Ако обаче ответникът не се съгласи да продължи разработката и поддръжката на софтуер, базираната в Калифорния компания ще изиска компенсация от 4 млрд. долара за нанесени щети, породени от цялостното неизпълнение на договора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още