IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG се оттегля от пазара на таблети

Корейската компания предпочита да се концентрира над смартфоните, където има по-големи шансове

20:50 | 19.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	LG не успя да се наложи на пазара на таблети. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

LG не успя да се наложи на пазара на таблети. Снимка: Ройтерс

Корейският концерн за потребителска електроника преразглежда продуктовата си стратегия мобилното си подразделение и възнамерява да преустанови разработването на нови таблети, за да се съсредоточи върху портфолиото си смартфони Optimus. 

"Решихме за момента да оставим всички разработки на нови таблети на заден план, за да се фокусираме върху смартфоните," отговаря на запитване на Bloomberg говорителят на корейската компания Кен Хонг.

Според говорителя решението е свързано и с очакваната поява на новата операционна система Windows 8 и Windows RT и устройствата Surface: „От наша гледна точка Surface не е конкурент на нещо, по което работим“. Иначе казано – в LG не се работи над устройство, което ще се задвижва с операционната система на Microsoft.

Досега LG има няколко таблета, първият от които, представен на миналогодишния Световен мобилен конгрес в Барселона, се продава и в България. През януари корейците представоха и нов модел с LTE, но засега той се продава само в родината им.

Засега остава неясно какво ще се случи с обявения в началото на годината, но все още непредставен 8,9-инчов таблет LG Optimus Pad LTE. Може обаче да се предполага, че той никога няма да види бял свят.

LG все още има интерес към смартфони с Windows Phone, заявява Хонг, но след излизането на Apollo едва ли ще видим нов модел преди есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още