IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft приключва сделката за патентите на AOL

След продажбата AOL ще разполага с още над 300 запазени права

13:28 | 18.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft приключва сделката за патентите на AOL

Американският софтуерен концерн Microsoft приключва сделката за покупката на около 800 патента и заявки за патенти от AOL. Двете компании обявиха сделката през април. Интелектуалната собственост струва на компанията от Редмънд 1,06 млрд. долара. 

"Приключването на тази сделка е важна стъпка за AOL, за да увеличи своята стойност за акционерите", казва Тим Армстронг, председател и главен изпълнителен директор на AOL, цитиран в съобщението за пресата. Приходите от патентната сделка компанията ще изплати на своите акционери. Подробности ще бъдат обявени преди края на юни.

След продажбата AOL ще разполага с още над 300 запазени права и заявки за „стратегически технологии“, като реклама, търсене, произвеждане и управление на съдържание, социални мрежи, карти, мултимедия и сигурност. Освен това компанията е получила от Microsoft правото на лиценз за всички продадени патенти.

Microsoft от своя страна обяви в края на април, че ще продаде голяма част от придобитите патенти на Facebook. Социалната мрежа плати 550 млн. долара в брой за около 650 запазени права. За останалите патенти на AOL Facebook получи лиценз от страна на Microsoft.

Анализатори очакват по този начин Facebook да се защити от обвиненията на Yahoo, според която социалната мрежа ползвала нерегламентирано нейни технологии. Със същата цел Facebook придоби през март около 750 патента от IBM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още