IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се отказва от социалната си мрежа Ping?

Музикалната социална мрежа е интегрирана в най-новия софтуер, но не е фукционираща

10:12 | 14.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple се отказва от социалната си мрежа  Ping?

Американският технологичен концерн Apple по всяка вероятност е взел решение да затвори социалната си мрежа за музика Ping. Както в iTunes 10.6.3, така и в бетаверсията на iOS 6 тя е все още включена, но в последната не е функционираща.

Както е научил технологичният блог All Things D от източници от компанията, музикалната мрежа няма да се съдържа в следващите версии на софтуера, които се очаква да се появят през есента.

През септември 2010 г. Стив Джобс представи Ping като социална мрежа, която трябваше да се изправи срещу конкурентите си Facebook и Twitter. Тя бе интегрирана в iTunes 10 като „социална мрежа за музика“ и можеше да се ползва и от мобилни устройства.

За разлика от Facebook и Twitter обаче Ping се обръщаше преди всичко към феновете на музиката. „Следвай онова, което твоите приятели и любими хора на изкуството правят, каква музика слушат и за какво говорят“.

Apple се надяваше на засилени продажби в iTunes благодарение на разменяните мнения за музика в социалната си мрежа и почти не направи опити да кешира това.

На последната конференция D10 през миналия месец главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук с неудоволствие призна, че Ping не се е наложила и до днес. „Мисля, че клиентите гласуваха и казаха, че това не е нещо, в което да влагаме енергия. Дали ще я затворим? Не знам, ще проверим“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още