IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на RIM продължават да потъват

Производителят на Blackberry губи около 6% на Nasdaq и борсата в Торонто, като според анализатори скоро предстои продажба на компанията

11:11 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на RIM продължават да потъват

Канадският производител на Blackberry - Research in Motion (RIM) се срива все по-дълбоко в кризата. В понеделник курсът на акциите на борсата в Торонто спадна с повече от 6% и се срина малко над границата от 10 долара – до 10,03 долара.

На борсата Nasdaq акциите на RIM приключиха сесията на 9,66 долара – с 5,8 на сто под нивото от петък, предаде AFP. 

По този начин сривът на акциите продължава. Откакто в края на май компанията отправи предупреждение за загуба, книжата се сринаха с почти 15%. В момента акциите са на най-ниското си ниво от 2003 г. насам.

RIM се справя трудно с конкуренцията на Apple и Google. Компанията, която от края на януари се ръководи от бившия мениджър на Siemens Торстен Хайнс, планира до края на 2013 г. да спести 1 млрд. долара и да закрие „значителен брой“ работни места.

Освен това RIM е натоварил своите консултанти да прегледат всички „стратегически опции“. За наблюдателите на бранша това означава началото на процес, който ще приключи с продажба на компанията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още