IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос получи одобрение за покупка в бразилска телекомуникационна компания

Сделката се извършва преди решителен аукцион за нови честоти на излъчване, свързани с услуги за мобилни телефони от следващо поколение

11:37 | 02.06.12 г.
Сорос получи одобрение за покупка в бразилска телекомуникационна компания

Прочутият инвеститор Джордж Сорос е получил одобрението на бразилски регулаторен орган да се включи в конкуренцията на бразилския телекомуникационен пазар, инвестирайки в местния платен телевизионен канал Sunrise Telecomunicaçoes преди решителен аукцион на честоти за излъчване, съобщи Ройтерс.

От Anatel са одобрили плановете на базирания на Каймановите острови Soros Fund Management да поеме контрола върху бразилската телевизия, която набира абонати на територията на щата Сао Пауло, заяви говорител на регулаторния орган.

През седмицата бразилският вестник Valor Economico съобщи, че Сорос се интересува от осъществяването на инвестиция на стойност 500 млн. долара в Sunrise Telecomunicaçoes, за да участва в търг за честоти за излъчване през настоящия месец.

Говорител на фонда на Сорос е отказал коментар за всякакви възможни транзакции в Бразилия.

През юни Anatel ще раздаде лицензи на търг за честоти, свързани с услуги за мобилни телефони от следващо поколение и широколентов безжичен достъп в селските райони на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още