IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 426,9 млн. европейци са онлайн всеки ден

Анализ на медиа потреблението посочва, че 64% от интернет потребителите използат личните си компютри

16:03 | 31.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Близо 426,9 млн. европейци са онлайн всеки ден

Близо 426,9 млн. европейци са онлайн, като близо една трета използват интернет от повече от едно устройство, сочи проучване на „Mediascope Европа“, обявено от Интерактив Адвъртайзинг Бюро Европа (IAB Европа). Проучването, което прави анализ на медиа потреблението на територията на Европа, покрива целия спектър на използването на различни медии – от радио и телевизия, преса и списания, до интернет, включително чрез компютри, мобилни устройства, таблети и конзоли. В него участват 28 европейски държави.

Според проучването на Mediascope 64% от европейците са свързани в глобалната мрежа с помощта на личните си компютри (приблизително 415,7 млн. души). Мобилен телефон използват 21% от потребителите ( приблизително 139,2 млн. души).

Европейците прекарват средно по 14,8 часа онлайн всяка седмица. Цифрата на използващите компютър е 13,3 часа, сравнено с 9.4 часа при използващите мобилни телефони и 9.3 часа при потребителите на Интернет чрез таблет.

Проучването сочи още, че 91% от интернет потребителите четат новини онлайн. Този процент е по-висок от този  на хората, които предпочитат да следят новините през различни онлайн телевизии, който е 73%. Сравнително нисък е процентът на потребителите, които слушат интернет радио - 67%.

“Вече не е разумно да се мисли за използването на интернет, като нещо изолирано. Компаниите, които разберат, че парадигмата на медиа потреблението се е променила и се адаптират към тази промяна, ще бъдат по- успешни в бъдеще", коментира Алисън Фена, вицепрезидент на IAB Европа за маркетинг и изследвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още