IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата руска социална мрежа отлага IPO-то си за неопределен срок

„Публичното предлагане на Facebook разруши вярата на много инвеститори“, казва съоснователят на "В контакте" Павел Дуров

14:24 | 29.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-голямата руска социална мрежа отлага IPO-то си за неопределен срок

Първичното публично предлагане на най-голямата в Русия социална мрежа "В контакте" е отложено за непределено време заради усложнената обстановка на финансовите пазари след IPO-то на Facebook.

Новината бе оповестена официално в Twitter от съоснователя на компанията Павел Дуров и цитирана от „Ведомости“. Дуров е получил правото да гласува с акциите на един от най-големите акционери в компанията – групата Mail.ru.

„IPO-то на Facebook разруши вярата на много частни инвеститори към социалните мрежи и IPO-то на VK („В контакте“) е отложено за неопределено време“, е написал той.

Преди около година агенцията за финансови новини Bloomberg съобщи за първи път, позовавайки се на неназован източник, че „В контакте“ води преговори с банки за потенциално излизане на борсата. Единият от акционерите в групата е Mail.ru, която държи 39,99% от акциите.

В първия си ден на търговията акциите на Facebook приключиха на цена от 38,23 долара за брой - с 23 цента повече от емисионната цена. След срив до 32 долара цената се стабилизира на около 33 долара в момента, преди отново да поеме надолу. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още