IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на BlackBerry може да съкрати още 2000 души

Очаква се освобождаването на персонал да обхване всички звена на компанията

14:17 | 28.05.12 г.
<p>
	Оюаква се производителят на телефоните BlackBerry да освободи поне 2000 души през лятото. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Оюаква се производителят на телефоните BlackBerry да освободи поне 2000 души през лятото. Снимка: Ройтерс

Канадският производител на смартфоните BlackBerry – Research In Motion(RIM) е на път дa се раздели с поне 2000 от своите служители, информира сайтът cnet.com. Към момента за фирмата в световен мащаб работят близо 16 500 души.

През юли миналата година RIM съкрати 10% от работната сила, като част от плана си за минимизиране на разходите. Ръководството на технологичния концерн смята да направи същото това лято, като се предполага, че съкращенията ще бъдат обявени официално около 1 юни.

Очаква се освобождаването на персонал да обхване всички звена на компанията, включително отделите, занимаващи се с маркетинг, счетоводство, продажби и човешки ресурси. 

Подобни действия от страна на компанията не са неочаквани. През март месец тази година, изпълнителният й директор Торстейн Хайнс коментира, че за стабилизирането на концерна са нужни съществени промени.

Планираните съкращения най-вероятно са една от мерките, които той ще предприеме, за да спести на RIM поне 1 млрд. долара до края на 2013 г. В началото на тази година от RIM предприеха важни ръководни промени в организационната структура с цел подобрение на присъствието си в глобален мащаб. 

Огромните проблеми, които съпътстваха компанията през 2011 г., са и основната причина за решението да бъдат отстранени двамата й главни изпълнителни директори - Майк Лазаридис и Джим Балсили, което беше с цел възстановяване доверието на инвеститорите и стабилизиране на ръководството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още