IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за Motorola Mobility приключва до дни?

Според Techcrunch в компанията ще има съкращения на служители

15:13 | 22.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сделката за Motorola Mobility приключва до дни?

В рамките на придобиването на Motorola Mobility американският концерн Google планира масови уволнения на служители в производителя на мобилни телефони, пише Techcrunch.

Неназованите източници на специализирания блог твърдят, че концернът планира да проучи кои служители за какви задачи точно са отговорни. Въз основа на тази информация трябва да се решава дали ще бъдат отрязвани работни места и колко точно да са те.

За броя на възможните съкращения Techcrunch не дава данни, но твърди, че решение ще бъде взето в близко бъдеще.

Google обяви покупката на Motorola Mobility за 12,5 млрд. долара през август 2011 г. Цената на сделката е с 63% над курса на акциите на компанията по онова време.

В края на миналата седмица картелните власти в Китай също са дали зелена светлина за сделката, като информацията за решението им бе оповестена вчера. Американското правосъдно министерство и Европейската комисия бяха дали съгласието си още през февруари. Според мненията на някои анализатори сделката може да бъде приключена още в сряда.

Ако се стигне до съкращения, това няма да е прецедент в историята на придобивания от Google. През 2008 г. бяха засегнати 300 служители от закупената преди това компания за онлайн реклама DoubleClick. Те получиха заповедите си за съкращаване едва няколко седмци след края на сделката.

"Както при много сливания, проверката доведе до съкращаване на броя служителите в придобитата компания“, заяви тогава Google.

Google не пожелава да коментира статията на Techcrunch. Motorola Mobility пък не е била открита за коментар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още