IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скот Томпсън напуска Yahoo след четири месеца на върха на управлението

Директорът бе принуден да подаде оставка след скандала с невярната информация за образованието си

10:57 | 14.05.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Скот Томпсън напуска Yahoo след четири месеца на върха на управлението

Освен Льоб и Хари Дж. Уилсън и Майкъл Дж. Улф са други двама кандидата от списъка на мажоритарния акционер, които влизат в Управителния съвет.

"Хари, Майкъл и аз сме много доволни да станем членове на борда", заяви Льоб в изявление, "и ще работим конструктивно с останалите членове по корпоративната култура, основаваща се на иновациите, образцово корпоративно управление и отчетност пред потребители, рекламодатели и партньори".

Томпсън си спечели много врагове в Силициевата долина между Сан Хосе и Сан Франциско още през март, след като обяви патента война тъкмо на Facebook. Това не се възприема добре от „Crème de la Crème“ на компаниите за венчър капитал и мениджърите, които са превъзбудени в очакванията си за мега IPO-то на социалната мрежа.

Facebook планира да набере до 12 млрд. долара от инвеститори по време на първичното си предлагане на 18-и май. И в средата на Yahoo тази стъпка се възприема като много противоречива. Левинсън сега ще трябва да реши дали иска да продължи тази война.

Също така с най-висок приоритет в задачите му са и преговорите за продажбата на акциите на Yahoo на азиатските съсобственици, които преди това постоянно се проваляха. При представянето на последните тримесечни данни Томпсън заяви, че първоначално ще се фокусира върху Китай и повторната продажба на акции на мажоритарния акционер Alibaba.

Ще се търси „опростено решение“, казва Томпсън, което да осигури по-висока доходност. Последните преговори за продажбата бяха спрени, защото данъчната тежест е очевидно твърде висока. При Yahoo Japan все още има "разминаване по въпроса за оценката".  Проблемът обаче вероятно ще изчака решението си.

Без своя Resumeegate, както бе наречена измамата със CV-то по аналогия на скандала "Watergate", Томпсън можеше и да започне промяната в концерна. На своя наследник той поне остави една стабилизирана ситуация.

С резултати в горния край на очакванията гигантът в онлайн търсенето Yahoo приключва първото тримесечие на 2012 г. Приходите, с изключение на продажбите, реализирани чрез прехвърлянето на потребители към Yahoo ("EX-ТАС") възлизат на 1,077 млрд. долара, с един процент повече от същия период на миналата година. Анализаторите очакваха в най-добрия случай застой на продажбите.

Със 700 милиона потребители на месец компанията от Сънивейл все още е един от най-големите интернет адреси в света, но осребряването на това съкровище не се отдава на шефовете на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 12 години
Безспорно, образованието е нещо ВАЖНО, особено за тези които наистина са се образовали академично. НО, има неща които човек или може или не, и то не зависи от образованието!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 12 години
Yahoo тамън тръгна добре и имаше светлина в тунела, сега с този Льоб не се знае какво ще се случи. Много глупава грешка, човекът си вършеше добре работата. Ето за това не трябва да се лъже, особено за образование!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 12 години
биография, хм аматьори. наще дипломи фалшифицират :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още