IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple и Samsung редуцираха исканията си по патентния спор

Междувременно Американската комисия за международна търговия отхвърли 3000 страници с допълнителни данни по жалбата на Apple срещу корейския конкурент

12:09 | 09.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple и Samsung редуцираха исканията си по патентния спор

Двата технологични концерна Apple и Samsung са намалили значително размера на претенциите си в спора за патентни нарушения. Това става ясно от документи, които двете страни са подали до окръжния съд в Калифорния.

Според работещия за Oracle патентен експерт Флориан Мюлер Apple е предложил да отпаднат около половината от обвиненията му. Samsung от друга страна иска да се откаже от искания си по пет от общо дванадесет патента, за които твърди, че са с нарушени права, пише Cnet.com.

Патентите, които Apple иска да свали от процеса, описват техники за лентата на състоянието, за отключване на чувствителен на допир екран и дизайна на тялото на iPhone, пише Мюлер в блога си FOSS. Патентите на Samsung са свързани с мобилни мрежи и показването на различни часови зони.

По този начин и двете компании са реагирали на изявлението на председателя на съдебния състав Луси Кох, която ги призова да намалят исковете си.

„Samsung сега продължава съдебния процес с 15 иска за седем патента", цитира експертът документите на Samsung. По този начин корейците са оттеглили 42 на сто от своя иск. От 75 иска, които според експертите на Samsung са били нарушени от Apple, сега остават само 15.

Според Мюлер Apple все пак няма да се откаже изцяло от твърденията си. Производителят на IPhone по-скоро ще запази правото си да предяви отново искове за патентите в нов съдебен иск срещу Samsung. Apple ги смята за важна част от защитната си стратегия, ако Samsung продължи да пледира за патенти, свързани с UMTS стандарта.

Същевременно Американската комисия за международна търговия (ITC) отхвърли 3000 страници с допълнителни данни по жалбата на Apple срещу Samsung. Както пише Мюлер в блога си, съдия Джеймс Джилда е назовал броя на страниците „неприемлив“. Той е призовал Apple да обобщи основната информация за патентите си в рамките на една страница и да я предаде на съда до един ден. Останалите документи компанията можела да представи при евентуално изслушване.

Спорът между Apple и Samsung занимава не само правосъдието на САЩ, но и редица други съдилища в Германия, Холандия, Япония, Южна Корея, Франция, Италия и Австралия. В момента двете компании водят повече от 20 съдебни дела. И въпреки че двете страни оттеглят част от исковете си, поне за момента не може да става дума за сближаване на позициите.

Всичко за патентните войни четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още