IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn удвоява печалбата си до 5 млн. долара

Социалната мрежа ще придобие и сайта SlideShare за 118,8 млн. долара

11:49 | 04.05.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
LinkedIn удвоява печалбата си до 5 млн. долара

Социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn е удвоила печалбата си през първото тримесечие спрямо същия период на миналата година. Заедно с представянето на впечатляващия резултат бе обявено, че компанията ще придобие сайта SlideShare за 118,8 млн. долара, пише AP.

В резултат на новините акциите на LinkedIn поскъпнаха с близо 9% след края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк, достигайки 118,70 долара за брой. Това е съвсем близо до рекорда от 122,70 долара за акция. Преди година компанията дебютира на борсата, като цената при IPO-то беше 45 долара за акция.

Нетната печалба на LinkedIn за първото тримесечие на годината е 5 млн. долара, или 4 цента на акция. Година по-рано положителният резултат беше 2,1 млн. долара. Ако се изключат някои еднократни ефекти и разходи за стимулиране на служители с акции, то печалбата на акция е 15 цента. 

Приходите на компанията са се удвоили, като са достигнали 188,5 млн. долара, след като преди година бяха 93,9 млн. долара. Предварителните прогнози бяха за приходи от 179 млн. долара.

Друг окуражаващ знак е, че броят на хората, създали на LinkedIn профили, за да публикуват своите автобиографии, продължи да расте с бързи темпове. Компанията добавя още 16 млн. профили през първите три месеца на годината до края на март и вече има 161 млн. членове. Преди година LinkedIn имаше 102 млн. потребители.

Привличането на повече хора да създават профили е важно за LinkedIn, защото така компанията прави своя уебсайт по-ценен за работодателите, които търсят да наемат нови таланти.

По-голямата част от приходите на LinkedIn идва от таксите за компаниите за подбор, които искат по-широк достъп до профилите и други данни от уебсайта. Останалата част идва от реклама.

Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, LinkedIn купува SlideShare от Сан Франциско с пари в брой и акции и очаква сделката да бъде приключена до юни.

„Презентациите са един от основните начини, по който специалистите улавят и споделят своя опит и своите знания, което от своя страна помага за оформянето на тяхната професионална идентичност", казва главният изпълнителен директор на LinkedIn Джеф Уайнър в изявление. Той казва още че, SlideShare пасва „перфектно“ в мисията на LinkedIn и ще помогне за предоставяне на повече стойност за потребителите.

Сайтът SlideShare е имал почти 29 млн. посетители през март, твърди LinkedIn, цитирайки данни на comScore.

Гледайки напред, LinkedIn очаква за второто тримесечие приходи между 210 млн. до 215 млн. долара, докато анализаторите прогнозират малко над 208 млн. долара.

За цялата година компанията увеличи оценката си за приходите в диапазона между 880 млн. и 900 млн. долара, спрямо 840 млн. до 860 млн. долара досега. Анализаторите очакват приходи в размер на около 876 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
Според мен мрежата е много по - печеливша от Facebook, чиято цена е мнооооооооого балонизирана. Същото така има и дългосрочно бъдеще докато звездата на face-а започва да изгаря. *Коментарът изразява личното мнение на автора му и не е препоръка за инвестиционни решения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още