IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook купува част от патентите, които наскоро Microsoft придоби от AOL

Социалната мрежа ще закупи за 550 млн. долара около 650 от патентите и приложенията, а за останалите ще има лиценз

21:38 | 23.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook купува част от патентите, които наскоро Microsoft придоби от AOL

Facebook купува за 550 млн. долара в кеш част от патентите, които наскоро Microsoft придоби от AOL, обявиха двете страни по сделката, съобщава CNBC.

Първоначално Microsoft придоби от AOL правата на 925 щатски патента и приложения, както и лиценз за портфолиото от патенти на AOL, което включва 300 допълнителни патента, които не бяха обявени за продажба.

Сега обаче Facebook купува около 650 от патентите и патентните приложения на AOL от Microsoft и ще има лиценз за патентите и приложенията, които остават собственост на Microsoft. 

„Днешното споразумение с Microsoft представлява важна придобивка за Facebook”, заяви Тед Алиът, главен адвокат на компанията. „Това е още една съществена стъпка в процеса по изграждане на портфейла ни от интелектуална собственост, който да защитава дългосрочно интересите на Facebook.”

Придобивката идва в разгара на подготовката на Facebook за първичното публично предлагане на акции на борсата Nasdaq, което се очаква да оцени социалната мрежа на повече от 100 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още