IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сайтът на китайския комунистически ежедневник набра 222 млн. долара чрез IPO

People.cn възнамерява да използва средствата за технологично развитие на фона на нарастващата конкуренция от частни компании

10:22 | 20.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сайтът на китайския комунистически ежедневник набра 222 млн. долара чрез IPO

Уебсайтът на китайския държавен ежедневник People's Daily набра 222 млн. долара (1,4 млрд. юана) чрез първично публично предлагане (IPO) – близо три пъти повече от първоначално планираната сума, съобщава BBC.

Сайтът на официоза на управляващата комунистическа партия (People.cn) възнамерява да използва средствата за технологично развитие на фона на нарастващата конкуренция от страна на частни компании като Sina Corp и Sohu.

Китай е най-големият интернет пазар в света с около 500 милиона потребители, като се очаква броят им да нараства през идните години, което вероятно ще привлече нови играчи в близко бъдеще.

Според анализатори, за да запазят потребителската си база в условията на засилваща се конкуренция, компаниите се нуждаят от инвестиции в подобряване на технологиите.

„Ключовият фактор за успех е колко добре изработено и представено е съдържанието в сайтовете, а да се прави качествено съдържание е скъпо“, посочва Марк Наткин от Marbridge Consulting.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още