IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Twitter е искал да закупи Instagram

Основателят на Twitter и инвеститор в Instagram Джак Дорси е водил разговори за възможно сливане

12:33 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
И Twitter е искал да закупи Instagram

С придобиването на Instagram най-голямата социална мрежа Facebook е изпреварила не само Google, но и платформата за микроблогинг Twitter.

Според информация на New York Times основателят на Twitter и инвеститор в Instagram Джак Дорси е бил ядосан заради пропуснатия шанс. 

Според статията в изданието Дорси отдавна е водел разговори с изпълнителния директор и съосновател на Instagram Кевин Систром за възможно сливане. Той обаче решава да приеме офертата на Facebook. В крайна сметка преди години самият Марк Зукърбърг му е предложил работа.

От този момент насам Дорси престава да качва всеки ден снимки в Twitter чрез Instagram, като дори се е отказал напълно от използването на инструмента, както показва неговият акаунт.

Затова от New York Times изпращат официално запитване до Twitter, които обаче отказват коментар.

Facebook заплаща исканата от Instagram цена на стойност „около 1 млрд. долара". След одобрението на властите социалната мрежа планира да завърши сделката по-късно през това тримесечие.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукерберг пише, че от години се е опитвал да направи качването на снимки във Facebook възможно най-лесно. С екипа на Instagram сега компанията иска да се съсредоточи върху изображения, заснети с мобилни устройства.

От август 2011 г. Twitter разполага с услуга за споделяне на снимки, така че потребителите да не ползват чуждо уеб пространство за снимките си. Подобно на Facebook платформата за микроблогинг също би искала да направи тази функция по-елегантна и да въведе функции за обработка и филтриране на снимки, както прави Instagram.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още