IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fujitsu открива сървърен център в Китай

На площ от 12 200 кв м са разположени над 1000 сървърни системи

16:58 | 12.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Fujitsu открива сървърен център в Китай

Fujitsu откри днес първия си сървърен център в Китай. Японският концерн се надява чрез него „да се намали натискът върху системни апликации“ за клиентите в Азия и същевременно да служи за бекъп за някои базирани в Япония системи.

Седалището на Fujitsu South China Data Centre е във високотехнологична зона в провинцията Гуандун. В прессъобщение Fujitsu го нарича първи Tier 3+ сървърен център в Китай. На площ от 12 200 кв м специален стоманобетон се грижи за това, евентуално земетресение да не унищожи сървърите. На един подземен и четири наземни етажа са разположени над 1000 сървърни системи, пояснява компанията.

Сред предлаганите услуги са Co Location и хостинг.

Нивото на сигурност и надеждността съответстват на това в останалите центрове. Снабдяването с електричество е осигурено на 99,999%, тъй като в случай на нужда има и дизелов генератор, който се стартира със закъснение от едва 1,5 секунди. Освен това връзки с други оператори се грижат за това, снабдяването да не прекъсва.

Сред инвеститорите освен Fujitsu е и правителството на град Фошан. Управлението на центъра ще остане в ръцете на китайската дъщерна на Fujitsu компания.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още