IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е на "режим изчакване" в навечерието на сезона на отчетите*

Загубите от последните четири дни ще предложат благоприятни възможности за покупки, смятат анализатори

17:50 | 10.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street е на "режим изчакване" в навечерието на сезона на отчетите*

Преди началото на сезона на отчетите в САЩ тази вечер, инвеститорите на Wall Street са сдържани, предаде Ройтерс.

В началото на сесията индексите Dow Jones Industrial Average и S&P 500 започнаха търговията с леко понижение от 0,2%, но след това се завърнаха на нивото от предишния ден. Технологичният индекс Nasdaq Composite Index отчита ръст от 0,2%.

„Загубите от последните четири дни на търговия ще предложат благоприятни възможности за закупуване“, обясняват някои дилъри. Други говорят за една закъсняла корекция, след като от началото на годината S&P 500 отчете ръст от почти десет на сто. В крайна сметка последващата тенденция ще бъде зададена от хода на сезона на отчетите.

Както обикновено, сезонът на отчетите сред "сините чипове" ще бъде открит от алуминиевия концерн Alcoa, който е компонент на Dow Jones. Акциите на Alcoa отчитат в началото на днешата търговия спад с 0,3% до 9,57 долара за брой.

Сред големите печеливши засега са акциите на Supervalu с ръст от почти 16%. Третата по големина американска верига супермаркети, оператор на магазините Jewel-Osco, Albertsons и Save A Lot, изненада инвеститорите с неочаквано висока печалба за тримесечието. Освен това компанията повиши и прогнозата си за цялата година.

Във фокуса на инвеститорите са и акциите на интернет концерна AOL, който не може да се възползва засега от силния си вчерашен ден и губи 1,4% от цената си. В понеделник компанията сключи милиардна сделка за патенти със софтуерния гигант Microsoft.

AOL остава собственик на важни патенти за реклама, търсене или социални мрежи. Освен това AOL си запазва правото да ползва продадените на Microsoft патенти под определен лиценз.

От продажбата ще спечелят преди всичко акционерите на AOL. Те ще получат значителна част от приходите като дивидент. Новината хвърли акциите на AOL в небесата и вчера те поскъпнаха с повече от 46%.

Книжата на Microsoft към момента отчитат повишение от 0,1%.

* Актуално към 17:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още