IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPad 3 е допуснат за продажба в Китай

Устройството може да се появи официално по магазините през следващия месец

17:31 | 28.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тим Кук при посещението си в Китай. Снимка: Ройтерс</p>

Тим Кук при посещението си в Китай. Снимка: Ройтерс

WLAN-версията на третото поколение iPad на Apple получи сертификация за китайския пазар, пише близкият до Wall Street Journal технологичен блог All Things D. Въпреки продължаващите спорове между Apple и Proview за правата за името iPad продажбата на устройството може да започне още през следващия месец. 



Подобно удостоверение от китайския център за сертифицирано качество е нужен за всеки продукт, за да бъде допуснат до продажба в Китай. До този момент Apple не бе предоставил график за продажбите. Според вестникарски материали контрабандисти вече са успели да вкарат значителен брой устройства от САЩ през Хонконг в страната.

За LTE-съвместимия модел Apple ще трябва да получи допълнителна сертификация. Засега остава спорно дали датата на сертифицирането не е в пряка връзка с посещението в Китай на  главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

Каролин У, говорител на Apple в Пекин, потвърди за „грандиозни срещи" с китайски правителствени служители, но не назовава нито имена, нито позиции. Един ежедневник обаче съобщи на среща на Кук с кмета на Пекин.

За Apple Китай е не само страната, в която компанията сглобява изгодно iPad, но и важен пазар за продажби.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още