IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro интерфейсът е визията на Microsoft за следващите 15 години

Акцентите на „Дни на Microsoft 2012“ са новият Windows 8 и приложенията за новия Metro интерфейса

15:00 | 28.03.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Георги Ранделов и двамата основни лектора&nbsp;Андреас Хартл и&nbsp;Майкъл Плат при откриването на конференцията. Снимка: Microsoft</p>

Георги Ранделов и двамата основни лектора Андреас Хартл и Майкъл Плат при откриването на конференцията. Снимка: Microsoft

В същото време във втората зала на откриването Майкъл Плат, директор платформи за разработка, запозна зрителите с начина, по който продуктите на софтуерния концерн и в частност Windows 8 Consumer Preview са в непрекъснат синхрон с динамичната софтуерна индустрия.

„На 29 февруари 2012 г. в Барселона Microsoft обяви Windows 8 Consumer Preview (бета версия на Windows 8) и това бе началото на промяната. Потребителското усещане за работа чрез докосване, клавиатура и мишка, усъвършенстване на платформата за разработване, подобряването на работата, качеството и надеждността на всички подсистеми – това е крачка в бъдещето и новият начин, по който бизнесът ще работи. Едновременно с това Windows 8 подобрява свързването с облака чрез Windows базирани компютри и Windows Phone 7, което допълнително ще улесни корпорациите в ежедневната им работа”, каза Плат в лекцията си.

В програмата на Дни на Microsoft 2012 има над 60 сесии, поддържани от около 40 лектори от България и чужбина. Сред различните видове сесии през двата дни на конференцията се открояват тези за програмисти, засягащи следващото поколение инструменти за разработка – Visual Studio 11 Beta, как се прави дизайн, разработка и оптимизация на Windows 8 приложения и какви възможности крие очакваният Windows Store. Подготвено е сравнение на облачни платформи и плюс чисто практически сесии, които въвеждат в разработката върху Windows Azure.

Освен лекциите, първият ден на конференцията предложи и много забавления. В традиционните кътове за игри имаше състезания с последно поколение Xbox Kinect, специализиран дартс, стратегическата игра Magic: the Gathering и други. Допълнителни развлечения предложиха кътът с електронни книги, кътовете на Microsoft Services и Hardware, както и женския кът „женITе”.   

Investor.bg е медиен партньор на събитието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
RedBot
преди 12 години
Идеята е проста. Да вкарат всичко в облака, а юзера да няма нищо на собствената си машина, освен проста операционна система за връзка с облака. А там нещата няма как да бъдат хаквани и краквани. С други думи наближава края на безплатните хубавини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Sakamano
преди 12 години
Metro интерфейсът е предназначен за таблети и не е толкова удобен за работа с мишка. Microsoft да ме извиняват, обаче е голяма тъпотия да налагат такъв интерфейс и за десктоп машини. Не знам каква е тази идиотска софтуерна мода, да променят нещо което си работи перфектно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още