IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zynga вече не е безспорен лидер във Facebook

Игра за рисуване е изпреварила Words with Friends по брой дневни потребители

17:03 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Zynga вече не е безспорен лидер във Facebook

Ето един луд обрат на събитията: Zynga вече не притежава най-голямата игра във Facebook по брой на дневни активни потребители. Възприеманата като неразривна част от социалната мрежа компания за игри загуби лидерската си позиция за сметка на малка компания, базирана в Ню Йорк, с доста странното име OMGPOP.

Според технологичния блог TechCrunch нейната игра Draw Something ("Нарисувай нещо") е изпреварила играта Words with Friends на Zynga и в момента е на първо място в социалната мрежа по брой дневни потребители.

Днес Draw Something има около 10,8 млн. потребители дневно. За сравнение активните потребители на Words with Friends са 8,6 млн. дневно. Общият брой регистрирани потребители в играта на OMGPOP е надхвърлил 25 млн. души.

Пазарът за социални игри е толкова динамичен, че нещата се променят всекидневно, отбелязва TechCrunch. Този, който днес е на върха, утре отпада от надпреварата, пишат анализаторите от сайта.

Според тях бизнесът е силно зависим от отделните хитове и всеки месец се появява поне по един нов разработчик, който попада под прожекторите. Tiny Tower на производителя NimbleBit, която беше игра на годината за Apple, сега е едва на 50-о място, далече зад подобната Dream Heights на Zynga, която е на 19-то място.

Точно заради това статистиците винаги обръщат внимание на броя активни потребители за деня. Що се отнася до активните потребители за месеца, Zynga все още държи лидерското място, като най-популярните игри в тази категория са CityVille и Texas Holdem Poker.

Самата игра Draw Something е доста подобна на Words with Friends. Целта и при двете е да се съставят думи заедно с приятели. Играта позволява писането на над 900 думи, както и рисуването на картинки. Може да е странно, но именно прости игри от подобен вид се оказват сред най-популярните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още