IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung се провали с делото срещу Apple в Холандия

Американците ще могат да продават продуктите си в страната

09:21 | 16.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung се провали с делото срещу Apple в Холандия

Окръжен съд в Хага потвърди решението си от октомври, с което отхвърля искането на Samsung за съдебна забрана на продуктите на технологичния концерн Apple.

Така iPhone и iPad ще могат да бъдат продавани в Холандия и занапред, пише Wall Street Journal.

Специалистът по патентното право Флориан Мюлер класифицира решението като много важно. С решението си съдът е укрепил концепцията за т. нар. справедливи, разумни и недискриминационни условия на споразумението FRAND - fair, reasonable, and non-discriminatory terms.

В края на септември Samsung поиска съдът в Хага да забрани за продажба всички продукти на Apple с поддръжка на 3G мрежи, а именно на смартфоните iPhone 3GS и iPhone 4, както и на таблетите iPad от първо и второ поколение.

Въпросните продукти нарушавали четири патентовани технологии на Samsung, свързани с пренос на данни в мобилните мрежи. Корейският производител е подготвил отделни заявления за всеки от патентите. Samsung използва същите патенти и в други страни: САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Южна Корея.

Samsung обвинява Apple, че от пускането на пазара на iPhone през 2007 г. не е плащал лицензи за ползваните патенти. Apple пък се аргументира, че Samsung е поискал подобни такси едва през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още