IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на China Mobile с ръст от близо 5% през 2011 г.

Нарастващата конкуренция е основното предизвикателство за най-голямата мобилна компания в света по брой на абонатите

14:54 | 15.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на China Mobile с ръст от близо 5% през 2011 г.

Печалбата на най-големия мобилен оператор по брой на абонати в света China Mobile е нараснала с близо 5% до 125,9 млрд. юана през 2011 г. при 120 млрд. юана през 2010 г., след като потребителите са свалили повече игри и видеоклипове, съобщи ВВС.

От търгуваната на борсата в Хонконг компания посочиха, че поддържащата относително висок ръст китайска икономика ще подкрепи и бъдещо увеличение на печалбата. Концернът обаче не пропуска  да подчертае, че очаква да се изправи пред нарастваща конкуренция.

Председателят на борда на директорите на China Mobile Уан Дзиенджоу заяви, че компанията е предприела през 2011 г.  „положителни стъпки“ на фона на „стабилния и бърз икономически ръст“ в Китай. Той обаче предупреди, че силната конкуренция, промените на телекомуникационния пазар и все по-дълбокото мобилно проникване могат да ограничат ръста.

„Изправени едновременно пред възможности и предизвикателства, ние ще използваме изцяло своите предимства, включително най-голямата мобилна мрежа и клиентска база в света“, посочва Уан в съобщение на компанията.

Основните ѝ конкуренти са China Unicom и China Telecom, които за разлика от нея вече предлагат iPhone на своите клиенти.

Според съобщения от Китай обаче China Mobile преговаря с Apple Inc. за започване на продажби на популярните смартфони през тази година, за да ускори ръста си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още