IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед със свой канал в Twitter

Прессъобщения, речи на ръководния състав, доклади пред Конгреса и ежеседмичните балансови отчети на институцията ще бъдат пускано в социалната мрежа

14:22 | 15.03.12 г.
<p>
	Илюстрация: Investor.bg</p>

Илюстрация: Investor.bg

Американският Федерален резерв вече ще бъде по-достъпен за обикновените потребители, интересуващи се от банковия сектор, след като вчера бе представен собствен канал в социалната мрежа Twitter, съобщи ИТАР-ТАСС.

В канала ще бъдат публикувани всякакви новини от областта на икономиката.

„За начало ще качваме в Twitter прессъобщения, речи на членове на ръководния състав, докладите пред Конгреса и други организации, както и ежеседмичните балансови отчети на Федералния резерв“, се посочва в съобщение на финансовата институция.

Освен това в канала ще се публикуват отговори на най-актуалните въпроси, както и различни препратки към видеоматериали.

В тази връзка експерти подчертават, че под ръководството на настоящия си председател Бен Бернанке Фед се е превърнал в доста по-прозрачна структура.

Именно Бернанке въведе практиката на пресконференции всяка седмица, което преди това не се бе случвало в цялата почти вековна история на институцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още