IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple закрива iWork.com през юли

Решението е логична стъпка в посока единна облачна услуга

14:32 | 12.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Apple закрива iWork.com през юли

В края на юли щатският технологичен концерн Apple ще закрие своята онлайн услуга iWork.com. Това признава самата компания в писмо до своите клиенти. Потребителите ще имат достъп до запазените в iWork документи до 31-и юли.

Apple стартира услугата през януари 2009 г. като публична бета версия. Тя е допълнение към приложенията на iWork - Keynote, Pages и Numbers и дава възможност данните от програмите да бъдат запазвани, управлявани и споделяни. Така iWorks.com е сравним с интеграцията на SharePoint и SkyDrive в Microsoft Office.

Затварянето на iWork.com е за сметка на облачната услуга на Apple - iCloud, която освен данните от iWork, поддържа и музика и снимки. Според Apple милиони клиенти на iWork досега са записали над 40 млн. документи чрез iCloud на сървърите на компанията.

На клиентите на iWork.com Apple препоръчва да свалят всички запазени документи най-късно до 31-и юли. За тази цел те трябва да се включат в iWork.com с персоналните си кодове. Свалянето става през сайта "Shared Documents" и е възможно като PDF oder или форматите на Microsoft Office и iWork.

Първоначално iWork.com бе замислен като уеб базирана услуга за производствените приложения на Apple. Но продуктът така и не напусна бета версията си. Сега очевидно Apple ще концентрира своята облачна стратегия върху наследника на MobileMe - iCloud.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още