IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google понижава цените за съхраняване на данни в "облака"

Компанията пуска и приложение за търсене на софтуер за Windows Phone

13:40 | 09.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Google понижава цените за съхраняване на данни в "облака"

След Amazon и Google намали цените за ползване на своята услуга за съхраняване на данни в "облака". Новите такси, които ще бъдат намалени с между 8% и 15%, влизат в сила от 1-и март.

След като веднъж данните са съхранени в компютърния облак, достъпът до тях е практически неограничен. Въпреки това, поради факта, че работи и с корпоративни клиенти, Google осигурява достатъчна защита и визуализира информацията само за тези, оторизирани да я виждат. 

„Google Cloud Storage дава възможност на разработчици да съхраняват бази данни с огромни размери с висока сигурност и да имат достъп до тях“, пише продуктовият мениджър Навнет Джонея в постинг в корпоративния блог.

„Днес оповестяваме нови, по-ниски цени за съхраняване, за да направим още по-достъпно съхраняването на данни“.

За първия терабайт информация Google вече ще прибира по 0,12 долара за гигабайт на месец. За следващите 8 терабайти таксата ще е 0,105 долара за месец на гигабайт. Който има нужда от повече пространство, ще плаща за следващите 90 терабайта 0,095 долара на гигабайт на месец. За обеми между 100 и 500 терабайта цената пада до 0,085 долара на гигабайт и месец.

По този начин Google става малко по-изгоден от Amazon, чиито нови цени за услугата S3 са валидни от 1-и февруари. Онлайн търговецът също започва с капацитет от до 1 терабайт, при който цената за гигабайт на месец е 0,125 долара. За обем между 50 и 500 терабайта се плащат месечно по 0,095 долара за гигабайт.

Междувременно стана ясно, че Google пуска и търсещо приложение за операционната система Windows Phone, което ще позволява на потребителите да използват търсачката на компанията. Според Phonearena.com интерфейсът на приложението е доста спартански, а възможностите са силно ограничени.

Google Search App може да се изтегли и инсталира безплатно от магазина за приложения за Windows Phone. Google не е направила интерфейса на приложението съвместим с Metro дизайна на Windows Phone, но може би това ще бъде коригирано в следващите версии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още