IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google представи своя iTunes

Онлайн гигантът събира всички свои досега разделени магазини за музика, книги, филми и приложения под един покрив

10:40 | 07.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Google представи своя iTunes

Най-новата услуга на Google се нарича Google Play. За пример й е послужила успешната онлайн услуга iTunes на Apple, където клиентите могат да купуват всичко в един интегриран магазин. В момента тази услуга на Google е изцяло на разположение само в САЩ.

Всички досега закупени от отделните онлайн магазини медии остават изцяло на разположение в пълния си обем, обещава мениджърът на Google Джейми Розенберг в блога на компанията.

Обявяването на Google Play идва само няколко дни след статия на блога Cnet, който, позовавайки се на анонимен мениджър от музикалната индустрия, пише, че стартът на  Google Music е катастрофален. Услугата „постоянно губи потребители“, откакто бе въведена в края на 2011 г.

Освен това американската онлайн медия Ubergizmo поде отново спекулациите, че дългоочакваният таблет на Google също ще се казва Google Play и ще се произвежда от тайванската компания Asustek. Представянето се очаква през юни в Сан Франциско – няколко месеца след очаквания за края на март старт на продажбите на iPad3 на Apple.

С интегриран онлайн магазин и свой собствен таблет Google окончателно би се присъединил към битката за този пазар, на който властват Apple и Amazon с Kindle Fire. Според Ubergizo таблетът на Google ще струва 199 долара. С такава цена той би станал директен конкурент на Kindle Fire.

„Развлечението трябва да доставя удоволствие“ заявява Розенберг в блога, но „реалността изглежда по друг начин“. Устройствата трябва да бъдат синхронизирани, файлове – копирани. Сега от Google Play се очаква да направи закупуването и свалянето на съдържание по-атрактивно.

Услугата е напълно интернет базирана и съдържания, които се купуват на едно устройство, например компютър или смартфон, автоматично ще са налични на всички регистрирани устройства. Филмът, който започвате да гледате на своя PC в офиса, може да продължи да бъде гледан след това по пътя на таблет и догледан след това на телевизора в хола.

Другата цел е предложенията да бъдат представени по-настоятелно на вниманието на клиентите. Много купувачи на софтуерни приложения за смартфони с Android, никога не са чували за магазина за електронни книга на Google Googles E-Book-Store или предлагането на музика. При Amazon и Apple положението е различно. Всеки, който влиза в iTunes, получава директно целия асортимент. Това увеличава готовността за купуване.

През първото тримесечие на 2012 г. Apple има приходи в размер на 2,03 млрд. долара само от своя iTunes-Store, ръст от 21% спрямо предходната година. В началото на седмицата бе премината и границата от 25 млрд. свалени приложения.

В своите тримесечни финансови доклади освен приходи от реклама Google има и позиция "Други приходи". През тримесечието до декември то е в размер на 410 млн. долара. Със стандартизацията сега гигантът в търсенето от Маунтин Вю ще се опита да намали преднината на конкурента си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още