IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът задължи Google и Motorola да предадат данни за Android на Apple

Освен това двете компании ще трябва да предоставят информация за планираната сделка по придобиването на Motorola Mobility от Google

11:19 | 06.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Съдът задължи Google и Motorola да предадат данни за Android на Apple

Гигантът в интернет търсенето Google Inc. и Motorola Mobility Holdings Inc. (MMI) бяха задължени от американски съд да предоставят на калифорнийския технологичен концерн Apple Inc. информация за развойната дейност на операционната система Android на Google в рамките на съдебно дело за патенти, предаде Bloomberg.

Освен това те трябва да предоставят на Apple информация за планираното придобиване на Motorola Mobility от Google в размер на 12,5 млрд. долара, постанови съдията Ричард Познър в Чикаго. Решението на Познър е в рамките на патентното дело, заведено през 2010 г. от Apple срещу Motorola Mobility.

„Разкриването на детайлите от сделката за придобиване е от голямо значение за исковете и защитата на Apple", са заявили адвокатите на компанията на 2-и март при подаване на иска си към съда.

Производителят на iPhone води глобална борба с бившото подразделение на Motorola Inc., което продава телефони, използващи операционна система Android.

Познър, федерален апелативен съдия, който председателства съда, е насрочил обратни проучвания преди заседанието на журито на 11-и юни. Първото проучване ще се занимае с шест патента на Apple, а второто ще обхване три патента на Motorola.

Motorola Mobility е против искането на Apple, твърдейки, че Google, операторът на най-голямата търсачка в света, не е страна по делото.

"Служители на Google и документи на компанията не са в рамките на „притежание, попечителство, или контрол“ на Motorola и Motorola не може да принуди Google да ги представи“, заявяват адвокатите на производителя на мобилни телефони по-рано вчера в съдебната зала.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още