IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тунелът под Ла Манш ще има GSM покритие

Операторът ще предложи 2G и 3G покритие във влаковете преди началото на Олимпиадата в Лондон

10:12 | 06.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Тунелът под Ла Манш ще има GSM покритие

ЖП тунелът между Англия и Франция ще предлага пълно покритие на мобилните мрежи за пътниците. В Eurotunnel преди началото на Олимпийските игри в Лондон на разположение на пътуващите ще има както 2G, така и 3G покритие.

Операторът на тунела ще представи договори първоначално с четири мобилни оператора, за да вкара първоначално услугите в портфолиото, пише Daily Telegraph. Пред ZDNet UK говорител на Eurotunnel потвърждава тези планове, като заявява, че подробности ще има след няколко дни.

Пътуването между Кале и Фолкстоун или обратно трае около 20 минути. От общо 50 километра от отсечката около 38 километра са под водата, на дълбочина около 40 метра. Сега трябва да бъде изяснено на кое място ще става предаването от френски провайдър към британски.

Подготовката за Олимпийските игри през лятото е придружена от множество планове за разширяване на мобилните услуги. Лондонският кмет Борис Джонсън очаква сривове – например при финала на спринта на 100 метра. Кметството трябваше да се откаже от плановете си за интегрирана мобилна телефонна мрежа в метрото, но много гари ще се сдобият с безплатен WLAN.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още