IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови разпродажби в технологичния сектор на САЩ*

Фокусът на негативните настроения на Wall Street падна върху Nasdaq Composite

23:15 | 05.03.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Масови разпродажби в технологичния сектор на САЩ*

Представителите на технологичния сектор в САЩ преживяват тежка сесия днес. Причина за това стана поредица негативни новини, засягащи различни сегменти от пазара на полупроводници и игри, пише MarketWatch.

В първата борсова сесия за седмицата считаният за технологичен индекс Nasdaq Composite се понижи с 0,86 на сто до 2 950 пункта. Така показателят отново падна под психологическата граница от 3 000 пункта, която бе премината за пръв път от над 10 години през миналата седмица.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,11 на сто до 12 963 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 пък заличи 0,4 на сто до 1 364 пункта.

На компаниите, занимаващи се с производство и продажба на чипове, се отразиха данни, че през януари пазарът на чипове се е свил с 2,7 на сто спрямо декември. Това предизвика спад в цената на акциите на Intel с 1,4 на сто, AMD с 5,4 на сто и Nvidia – 3,3 на сто.

Акциите на Zynga пък потънаха с 4,9 на сто, след като JPMorgan определи резкия възход от миналата седмица като прекомерен. Инвестиционната компания понижи оценката си за производителя на игри за социалните мрежи с аргумента, че е достигнат таргета от 15 долара за акция.

В резултат акциите на Zynga се върнаха под 14 долара за брой.

Интересно протича и търговията с флагмана на Nasdaq Composite – Apple. Пазарната капитализация на компанията пропада с 2,2 на сто до около 533 долара за брой, след като през последния месец акциите на Apple вървяха неотклонно нагоре, чупейки рекорд след рекорд.

Днес стана ясно, че от магазина на Apple App Store вече са свалени над 25 млрд. приложения. Тази седмица пък се очаква компанията да представи третото поколение на таблета си iPad.

След впечатляващия си дебют от края на миналата седмица, когато в първия си ден за търговия акциите на Yelp се изстреляха нагоре с 60 на сто, днес пазарната капитализация на компанията пада с 14,8 на сто до 20,95 долара за брой.

*Актуално към 23:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още