IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промени на върха в Olympus

Компанията обяви нови изпълнителен директор и председател на Управителния съвет

11:40 | 27.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Промени на върха в Olympus

Разкъсаният от финансов скандал японски производител на електроника Olympus подменя мениджърите си на върха. Компанията обяви днес, че дългогодишният член на Надзорния съвет Хироюки Саса ще бъде главен изпълнителен директор.

56-годишният мениджър е в Olympus от 1982 г. Концернът обяви и че 63-годишният Йасуюки Кимото ще бъде новият председател на Управителния съвет. За разлика от Саса Кимото досега не е работил в компанията, предава Ройтерс.

Действащият в момента съвет ще трябва да подаде оставка заедно и да бъде заменен от нови лица. На извънредно общо събрание през април акционерите ще гласуват за новия Съвет. 

В началото на ноември компанията призна, че от деветдесетте години насам е криела високи балансови загуби от финансови операции в размер на около 1,3 млрд. евро.

Загубите са прикривани чрез непрозрачни хонорари за консултанти, такси и амортизация на придобиванията. Злоупотребата бе разкрита през октомври от бившия главен изпълнителен директор Майкъл Уудфорд, който по-късно бе уволнен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още