IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Смартфоните ще достигнат 1 млрд. през 2016 г.

Мобилните приложения ще донесат след себе си цялостни, дълбоки промени, очакват от анализаторската компания Forrester

12:00 | 14.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Смартфоните ще достигнат 1 млрд. през 2016 г.

Анализаторската компания Forrester очаква, че през 2016 г. един милиард потребители ще използват смартфони. 350 млн. устройства ще бъдат използвани за професионални цели, но повече от половината от тях ще са частни смартфони, които служителите ползват и за работни цели. Изследването се основава на повече от 60 интервюта с мениджъри от компании като Research In Motion, Microsoft, Dropbox и Skype.

Разходите в мобилния сектор според Forrester ще достигнат 1,3 трлн. долара до 2016 г. Потребителите ще похарчат 55,7 млрд. долара за период от четири години за мобилни приложения. В допълнение пазарният изследовател очаква, че операционните системи на Apple, Google и Microsoft ще вървят на 90% от всички смартфони и таблети.

От Forrester са убедени, че мобилните приложения са „лицето на новите системи" и ще донесат след себе си цялостни, дълбоки промени. Растежът в мобилното пространство за четирите години ще бъде почти неограничен. Мобилните приложения за производителност и съвместна работа ще допринесат за това потребителите да могат да оставят своите лаптопи у дома, а компютърните системи – в офиса си, за да работят и от устройствата, които носят в джобовете си.

От това обаче ще възникнат проблеми за ИТ инфраструктурата и сигурността, се казва още в проучването. Компаниите ще трябва да се справят с въпроси като защита на данните и неприкосновеността на личния живот на потребителите и да гарантират, че техните системи са на разположение и в пиковите часове и няма да са претоварени.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още