IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Lenovo с рекорд, печалбата с 54% ръст

Китайската компания е постигнала исторически връх на пазарния си дял до 14% от всички продажби на компютри

14:13 | 09.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Lenovo с рекорд, печалбата с 54% ръст

Вторият по големина производител на компютри в света – Lenovo, обяви ръст на печалбата си от над 50% за последното тримесечие. Заедно с положителния резултат обаче бе отправено и предупреждение за това, че недостигът на твърди дискове може да се отрази негативно на разходите на компанията.

Печалбата на Lenovo за последното тримесечие на 2011 година е 153 млн. долара, или 1,46 цента на акция. Това е ръст от 54 на сто на годишна база, пише АР.

Продажбите на компанията са се увеличили с 44 на сто на годишна база до рекордните 8,4 млрд. долара. В същото време пазарният дял при продажбите на компютри е достигнал исторически връх от 14 на сто.

В Китай Lenovo отчита 30% ръст на продажбите, като те възлизат на 40% от общите продажби на компанията. В Африка, Латинска Америка и останалите развиващи се страни увеличението на продажбите е 13 на сто.

Най-силен ръст компанията е записала на развитите пазари в Западна Европа и Северна Америка, където увеличението е 81 на сто. Частично този успех се дължи на смесената компания с NEC в Япония и придобиването на германската компания Medion.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още