IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo загуби и председателя си Рой Босток

След Джери Янг компанията напускат още четирима членове на управителния съвет

10:22 | 08.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo загуби и председателя си Рой Босток

След основателя на Yahoo Джери Янг и четирима други членове на управителния съвет напускат изпадналата в криза компания. Председателят му Рой Босток, който лично е уволнил предишния директор Керъл Барц, също напуска концерна.

Той няма да предложи кандидатурата си за преизбиране при следващото общо събрание на акционерите, заявява Босток в отворено писмо до акционерите. „За мен винаги е било чест да бъда председател на Управителния съвет на Yahoo", пише Босток.

След провежданото обикновено през през май годишно общо събрание по-голямата част от деветчленния съвет на директорите ще бъде запълнена с нови членове, пише още той.

От писмото на Босток става ясно, че ситуацията в концерна не се успокоява след назначаването доскорошния шеф на PayPal Скот Томпсън за главен изпълнителен директор. Собствениците на акции критикуват ръководството, че не може да намери рецепта за загубата на влияние на „интернет динозавъра“, пише Ройтерс. Днес силните на деня са Google и Facebook.

В последните месеци Yahoo трябваше да се задоволи и със спадове на приходите и на печалбата. Съоснователят на Yahoo Джери Янг реши да понесе отговорност и в средата на януари напусна концерна след 17 години в компанията. Сега силният мъж там е Скот Томпсън, на когото се възлагат надежди да отведе Yahoo отново на пътя на печалбите.

Някога много търсените акции на Yahoo от три години не могат да прескочат границата от 20 долара, а компанията губи пазарни дялове за сметка на конкурентите си Google и Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още