IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AOL повишава рекламните си приходи

От години концернът се опитва да стане печеливша онлайн медия и сега има първи наченки на успех

22:36 | 01.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
AOL повишава рекламните си приходи

Проблясък на надежда за AOL: намиращият се в постоянна модификация интернет концерн увеличава през четвъртото тримесечие на 2011 г. рекламните си приходи с десет процента до 364 млн. долара. Това е дългоочакван успех - в продължение на години AOL се опитва от специалист по интернет достъп да стане печеливш издател на онлайн медии, предава DPA. 

В края на миналата година главният изпълнителен директор на концерна стартира мащабна реорганизация. След преструктурирането в AOL ще продължат да съществуват четири бизнес направления.

Уеб услугите и тези за предоставяне на достъп до интернет ще станат едно от тях. В състава на AOL ще има също рекламно подразделение, подразделение за предоставяне на локални услуги и ще се запази медийната група Huffington Post.

Услугите за предоставяне на достъп до интернет, които продължават да се свиват, са донесли на концерна спад в приходите от 3% до 577 млн. долара, съобщи AOL в сряда. Компанията обаче е доволна и на малкото – това било най-ниският спад за последните пет години. Печалбата пада с около две трети до 22,8 млн. долара.

За цялата 2011 г. AOL реализира малка печалба от 13,1 млн. долара след загуба от 782,5 млн. долара година по-рано.

Приходите на концерна отчитат спад от 9% до 2,2 млрд. долара, докато приходите от реклама са нараснали с 2% до 1,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още