IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fujifilm заговори за сътрудничество с Olympus

Японската компания предлага алианс на изпадналия в затруднено положение Olympus

11:01 | 30.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Fujifilm заговори за сътрудничество с Olympus

Има области от бизнеса, в които двете фирми могат да работят заедно без да има проблеми по отношение на конкуренцията, заяви Fujifilm в понеделник, предлагайки алианс на изпадналия в затруднено положение заради милиардния счетоводен скандал Olympus. 

Сътрудничеството било възможно в области като ендоскопи, IT-системи и рентгенова техника, предаде Ройтерс.

Двете компании са активини не само в областта на фотоапаратите, но и на медицинската техника. Fujifilm отправи предложението си за коопериране с посредничеството на финансовия съветник на Olympus - Nikko SMBC, заявиха от Fujifilm.

За влизане на Fujifilm в Olympus се заговори още през миналата година. Финансовият ежедневник Nikkei писа тогава, че остава неясно как може да изглежда подобно коопериране. Olympus не била готова да се раздели с повече от 30% от фирмата.

Преди дни се заговори и за интерес към компанията от страна на Sony. Sony ще предложи капиталово участие в размер на между 20 и 30%, като компанията искала да спечели преди всичко от силата на Olympus в областта на медицинската техника (например ендоскопи). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още