IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Патентната война между Apple и Samsung навлезе в нов етап

Калифорнийският концерн подаде нова жалба срещу корейците в Германия

12:14 | 18.01.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px; ">Служител на корейския оператор KT позира с Galaxy Tab 10.1 (отпред) и iPad на Apple.&nbsp;</span><em id="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px; ">Снимка: Ройтерс&nbsp;</em

Служител на корейския оператор KT позира с Galaxy Tab 10.1 (отпред) и iPad на Apple. Снимка: Ройтерс 

Американският технологичен концерн Apple подаде в Германия нова жалба за нарушаване на патенти срещу корейската компания Samsung. Според Bloomberg американците настояват за забрана на продажбите на десет модела смартфони на конкурента си, сред които и Galaxy S Plus и Galaxy S II.

Делото е заведено в Окръжния съд на Дюселдорф, както потвърждава в телефонно интервю за агенцията говорителят му Петър Шютц. Този съд реши малко преди Коледа, че след промяната на Samsung Galaxy Tab 10.1N той може да се продава в Германия. По този начин съдът отхвърли заявление за ново разпореждане. Шютц също така заявява, че е налице ново дело срещу таблетите 10.1 и 10.1N. 

Apple и Samsung спорят от месеци насам дали таблетите и смартфоните на корейците не са копия на iPhone и iPad на Apple. Спорът започна през април с подадена пред калифорнийски районен съд жалба. След това Samsung отвърна с много контрадела. Междувременно конфликтът вече занимава съдилища в Австралия, Холандия, Германия, Япония, Южна Корея, Франция и Италия.

В края на ноември Samsung започна да продава модифицирана версия на таблета си в Германия. Тя се отличава от основната версия по две дизайнерси промени - Galaxy Tab 10.1N продължава да е тънък едва 8,6 мм, но има нова рамка, която е доста по-дебела. Именно наличието на метална рамка около екрана при новия вариант е най-значимата промяна. Освен това бе променена и позицията на говорителя.

Няколко дни по-късно Apple поиска преустановяване на нарушенията в Районния съд на Дюселдорф. Жалбата трябва също така да предотврати продажбата на 10.1N Galaxy Tab в Европейския съюз. Неговото решение се очаква на 9-и февруари.

Съдът в Дюселдорф наложи на 9-и август забрана за Galaxy Tab 10.1 в рамките на Европейския съюз, с изключение на Холандия по искане на Apple. През септември той потвърди решението си за забрана на продажба, но я ограничи на територията на Германия. Apple обвинява Samsung в нарушение на патентни права и нелоялна конкуренция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 12 години
Точно така е! Добре че не са се сетили навремето да патентоват и разположението на *** на автомобилите - ако бяха, сега всяка марка автомобил би трябвало да има различно разположение на *** и изобщо на органите за управление. Някой представя ли си такова нещо?! Apple са пълни, абсолютни, завършени и непоклатими ***, които са се самозабравили и не осъзнават какво правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Ей затова ги мразя тези. По същия начин патентоваха и забраниха някой да произвежда компютъра наречен МАК и хората и по-точно IBM направиха РС с архитектура х86 и нещата потръгнаха с барзи крачки сега пак с подли номера. Да интелектуална собственост, НО дребните подли номера никого не са довели до хубав край. Спомнете си БЕТАмакс на СОНИ умря, защото всичко премина на VHS. По същия начин да се забранят всички автомобили защото един е измислил КУПЕТО :-))) СМЯХ в ЗАЛАТА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още