IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google предоставя по-силно персонализирано търсене

Търсачката разбира не само онлайн съдържанието, но и потребителите и взаимовръзките между тях

09:48 | 11.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Google предоставя по-силно персонализирано търсене

Google Search ще разчита в бъдеще повече на функциите, базирани на социалните търсения, обяви онлайн концернът в официалния си блог. За да е активна обаче новата функция Search + Your World, трябва да се смени статусът в горния десен ъгъл, намиращ се на страницата с резултатите, като преди това потребителят е влязал в акаунта си.

След това всеки ще може да филтрира своите резултати така, че да вижда какво споделя, какво споделят неговите приятели, както и резултати от непознати хора.

Т. нар. Personal Results (лични резултати) ще се показват само на конкретния потребител. Резултатите ще включват снимки или видео материали от Google+, които потребителят е споделил или някой е споделил с него.

С т. нар. Profiles in Search (профили в търсенето) може лесно да се намерят приятели в Google+. Започвайки да пише име, Google го довършва сам, като отвежда потребителя не към всички потребители с това име, а само до този, който е сред приятелите му.

Търсенето People and Pages (хора и страници) дава възможност при търсене например на ключова дума или фраза да се показват профили на хора, които в момента обсъждат тази тема, като резултатите се появяват в дясната част на екрана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още