IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12 прогнози за развитието на интернет през 2012 г.

Google ще пусне таблет за 200 долара, а Rovio ще открие магазин и в САЩ

14:32 | 28.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Rovio ще открие поне един магазин за плюшени играчки и други стоки в САЩ<em>. Снимка:&nbsp;Rovio&nbsp;</em></p>

Rovio ще открие поне един магазин за плюшени играчки и други стоки в САЩ. Снимка: Rovio 

Apple ще расте скучно в съответствие с анализаторските очаквания

Това ставаше благодарение на две причини: анализаторите подценяваха компанията, а Apple сграбчи два многообещаващи пазара с iPhone и iPad.

Тези две причини обаче вече няма да са налични. iPhone достиха естествената си граница, след като Android съвсем го доближи, а продажбите на iPad стават все по-предсказуеми. И въпреки че се очаква  Apple да пусне на пазара революционен нов телевизионен продукт, то този пазар не е толкова голям, колкото пазарът на таблети и смартфони.

Тази скучна прогноза е и малко рискова: през последните няколко години безопасният залог е, че Apple ще надхвърли очакванията. Все пак от Business Insider смятат, че Apple ще расте бързо и ще бъде здрав като бик и през 2012 г., но за пръв път резултатите няма да се отклоняват много от прогнозите.

Nokia ще се справи

Много анализатори очакват Nokia да е следващият RIM и да колабира. И наистина акциите спадат доста. Но Nokia е много по-голяма компания от RIM и, за разлика от RIM, не лежи на лаврите си. Финландците показват добри телефони с добра софтуерна платформа. Ще отнеме много години преди да видим дали Nokia и Microsoft ще се превърнат в силен играч в мобилните технологии, но през следващата година Nokia няма да изживее колапс.

Amazon ще отчете значителни загуби

Докато цените на Kindle падат, Amazon ще отчита ръст на приходите, но същевременно и на загубите.

След години на успех Amazon отново е в настроение за инвестиции. Джеф Безос, предприемачът с най-дългосрочно мислене на Земята, търсеше големи възможности и сякаш ги намери в изграждането на собствена дигитална екосистема.

Всички тези възможности изискват предварителни инвестиции. Но тъй като Безос вече преживя това и преди, всичко ще се отплати. Смятаме, че следващата година ще бъдете изненадани от това колко големи загуби ще бъдат регистрирани и колко бързо ще растат приходите.

Иде нова вълна от вертикални, фокусирани върху забавлението компании

В момента интернет достига до над 1 млрд. души. Много вертикални пазари са достигнали повратната си точка, след което да станат достатъчно големи, за да подкрепят огромни компании, фокусирани върху една продуктова категория.

Сред примерите са Gilt Groupe за мода, Warby Parker за очила, One Kings' Lane и Fab.com за декорации.

Последна актуализация: 04:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още