IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай пусна в действие свой GPS

"Бейдоу" е съвместима с останалите навигационни системи, а в бъдеще ще обхваща по-голямата част от азиатско-тихоокеанския регион

10:53 | 27.12.11 г. 1
Китай пусна в действие свой GPS

В Китай днес влезе в действие национална система за позициониране - аналог на американската GPS, която предоставя услуги за „определяне на местоположението, времето и навигацията в Китай и съседните райони“, съобщи ИТАР-ТАСС.

Системата се нарича „Бейдоу“, като за усъвършенстването ѝ и за разширяване на покриваната от нея територия през 2012 г. се планира да бъдат изведени в космоса още 6 спътника, съобщи на пресконференция в Пекин представител на Китайската спътникова навигационна система.

По думите му в бъдеще „Бейдоу“ ще обхваща по-голямата част от азиатско-тихоокеанския регион. Създаването на системата започна през 2000 г., а идеята бе Китай да не зависи от американския GPS.

До момента Китай е извел в космоса в рамките на програмата 10 спътника, последният от които - в началото на месеца.

„Бейдоу" е съвместима с останалите навигационни системи, уточни представителят на Китайската спътникова навигационна система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
aristotel
преди 12 години
Къде ли се е запътил великия КИТАЙ. Всичко там е за ИЗНОС и ако САЩ и ЕВРОПА спрат да купуват какво ли ще стане с КИТАЙ след като имат много ниско вътрешно потребление. Точно това ще спъне Китай и точно за това са готови да инжектират госпожа Европа с ДОЛАРИ. Най богатите и с най голяма покупателна способност са САЩ и Европа и затова кризата в Европа е толкова съпаваща световната икономика, НО всички заводи се изнесоха от САЩ и Европа в АЗИЯ и от тук вече високата безработица в Европа, застаряващо население и ШОК за създателя на виртуалните гущери. Европа затова се централизира под натиска на САЩ и заради плана Маршал който са подписали. по лесно се управлява цяла Европа отколкото 30-40 държавички това си е очевидно и ЕВРЕИТЕ са го забелязали и са взели мерки. ГМО естествено как се изхранват 7 милиарда слуги. 1 % от хората притежават богатство от 50 % на планетата а останалите се притежават от 99% и ако поне 20 % от средната класа притежават др. 25 % то за останалите ЧЕЛОВЕЦИ колко????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още