IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia няма да предлага таблети засега

Главният изпълнителен директор Стивън Елъп отрече спекулациите, че компанията ще мести централата си в САЩ

13:20 | 19.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стивън Елъп.<em>&nbsp;Снимка: Ройтерс</em></p>

Стивън Елъп. Снимка: Ройтерс

Финландският технологичен концерн Nokia Corp., който е най-големият в света производител на телефони по брой на устройствата, няма конкретни планове за навлизане на пазара на таблети, обяви главният изпълнителен директор Стивън Елъп в интервю за финландската телевизия YLE.

„Nokia няма конкретен и точен план, но преглеждаме пазарите много внимателно. Може би все пак ще влезем на този пазар някой ден“, заявява мениджърът, който е начело на компанията от малко повече от година.

През ноември френският вестник Les Echos цитира директора на компанията за Франция Пол Амселем, според когото Nokia планира да пусне на пазара собствен таблет, който ще използва операционната система Windows 8 на Microsoft, през юни 2012 г. 

Освен това Елъп заяви, че седалището на концерна ще остане Еспо, Финландия, поне докато той заема тази длъжност. Канадецът беше привлечен за директор на Nokia и напусна позицията президент на бизнес поделението на Microsoft. След встъпването му в длъжност бяха съкратени много служители на Nokia и във Финландия, което по-рано създаде несигурност, че управлението на компанията може да бъде преместено отвъд океана.

„Няма никакво съмнение в това. Докато аз съм изпълнителен директор централният офис ще е в Еспо. Nokia има толкова много таланти тук във Финландия. Главните ни разработчици и лидерите ни също са тук“, пояснява Елъп.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
След "големия" пробив на лаптопчето им, по добре да не си помислят за таблети, а да се помъчат да стабилизират положението при основния им бизнес - мобилни телефони (било то смарт или дъмб), защото доста се клатят там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още