IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нежната война между Apple и Samsung

Двете компании са в съдебна битка за дизайн и патенти, а сега производителят на iPhone иска да се освободи от стария си партньор в доставките

13:25 | 12.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Таблетите на двете компании имат доста прилики. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Таблетите на двете компании имат доста прилики. Снимка: Ройтерс

Но и това сякаш не бе достатъчно: анализатори са научили, че Apple е избрала Sharp за доставчик при производството на LCD дисплеи за iPad - за сметка на Samsung, разбира се. Компанията от Купертино е доставила машини на стойност между 500 млн. и 1 млрд. долара и си е осигурила ексклузивност от Sharp.

Японците ще произвеждат дисплеите за следващите поколения iPad. Sharp прави в момента LCD панели за смартфони, таблети и телевизори. Информиран източник е заявил за Wall Street Journal, че производството ще се състои в Kameyama 2 - завод, в който досега Sharp правеше само екрани за телевизори.

Това че Apple, със или без Sharp, ще произвежда телевизори, вече изглежда напълно сигурно. Самият Джобс разкрива пред биографа си Уолтър Айсъксън: „Искам да създам интегриран телевизор, който е много лесен за ползване“. Устройството ще се свързва с всички уреди на потребителя и ще се синхронизира с онлайн услугата iCloud. „Най-сетне успях“, казва Джобс.

Samsung пък вече приготвя своя отговор. Концернът държи в момента дял от 22% от пазара на телевизори. През миналата седмица един мениджър заяви, че компанията ще покаже на пазарите общо устройство с Google. Основата на сътрудничеството е базираният на мобилната операционна система Android софтуер Google TV.

С тази услуга потребителите могат да гледат канали, записани програми и да преглеждат интернет за определено съдържание. По този начин Samsung ще заложи на вече доминиращата операционна система на Google не само при смартфоните и таблетите, но и при телевизорите. Може би това ще ускори развода между калифорнийците и корейците?
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още