IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google става онлайн търговец?

Компанията разширява бизнеса си още повече и планира да въведе услуга за евтина доставка при онлайн пазаруване

12:38 | 02.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google става онлайн търговец?

Американският интернет концерн Google планира да засегне основния бизнес на най-големия в света онлайн търговец Amazon. Както пише Wall Street Journal, в САЩ Google е започнал преговори с именити търговци на дребно, за да създаде с тях услуга за доставки.

Тя трябва да гарантира доставка на поръчани в интернет стоки срещу минимална такса. Google се е решил да обмисля подобен ход заради успеха на услугата Prime на Amazon. Чрез нея много клиенти са търсили нужните им артикули директно при Amazon, без да ползват търсачката на Google. Google получава около 40% от приходите си от търговци, твърдят от компанията за електронна търговия ChannelAdvisor.

Amazon Prime обещава срещу еднократна годишна такса от 29 евро за Европа или 79 долара за САЩ бързи доставки без минимална стойност на поръчката.

Според Wall Street Journal интерес към възможната нова услуга проявяват известни търговци на дребно. Сред тях са американската търговска верига Macy's, модната верига Gap и търговецът на офис стоки OfficeMax. Според бизнес вестника пилотни доставки ще започнат в района на Сан Франциско през следващата година. Планът на Google все пак не предвижда директна продажба на стоки на крайни клиенти, казват източниците на изданието.

Самите компании не са пожелали да коментират информацията. Google и Amazon вече са конкуренти в областта на бизнеса с музика и видео в интернет.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още