IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбата на iPhone 4S в Русия започва през следващата седмица

Руски източници обаче разкриват, че са доставени едва 30% от първоначално обещаните количества

23:41 | 01.12.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Продажбата в Русия на iPhone 4S, последният модел смартфони на американската компания Apple Inc., ще започне през следващата седмица, съобщи източник на ИТАР-ТАСС.

Първоначално бе планирано моделът да постъпи в продажба в неделя, но заради забавяне на доставките се е наложило началото да бъде отложено.

Смартфоните ще бъдат представени в залите на компаниите МТС, "Билайн", "Евросеть", "Белый Ветер Цифровой" и "М.Видео".

Цената на по-слабия модел – с 16 гигабайта памет – ще бъде 35 000 рубли (малко над 1 100 долара), а на модела с памет от 64 гигабайта – 45 000 рубли (малко под 1 500 долара).

„Най-вероятно ще възникне дефицит на новите iPhone – партидата е доста малка“, съобщава източник, запознат с положението. По думите му в Русия ще бъдат доставени едва 30% от очакваните бройки.

Като се имат предвид наближаващите празници, както и малкото доставено количество, търговците на дребно очакват небивало търсене на iPhone 4S.

Официалните продажби на новия модел започнаха на 14 октомври в САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Япония и Австралия. На 28 октомври смартфоните се появиха в още 28 държави.

Още преди началото на продажбите в САЩ Apple се сблъска с рекордно търсене на новия продукт, а до края на годината по оценки на експерти може да продаде между 27 млн. и 28 млн. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още