IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo изчаква по-добри оферти за придобиване

Порталът проучва няколко оферти за продажба на свой 20%-ен дял, както и за продажбата на 40% от китайския онлайн търговец Alibaba

10:13 | 01.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo изчаква по-добри оферти за придобиване

Според Wall Street Journal през следващите няколко дни Yahoo ще се запознае подробно със съвместната оферта на китайския партньор Alibaba и японския онлайн концерн Softbank. Двете компании искат да купят 40% от най-голямата китайска платформа за търговия Alibaba, която се държи от Yahoo. Те също така се интересуват от 35%-ов дял в Yahoo Япония.

Друга възможност за инвестиция била консорциум около Alibaba Group, Blackstone Group и Bain Capital, които били готови да дадат около 25 млрд. долара за цялостно придобиване на Yahoo.  

Делът в Alibaba в момента прави повече от половината от стойността на Yahoo на фондовия пазар. В същото време Alibaba и Softbank продължавали преговорите с финансови инвеститори за оферта за цялата група на Yahoo, пише вестникът. Освен това финансовият инвеститор Thomas H. Lee Partners е подал оферта само за американското поделение на Yahoo.

В различни оферти цената е до 18 долара на акция, но Yahoo искал повече. Според Bloomberg Silver Lake например предлага 16,60 долара за акция. Цената на акциите на Yahoo нарасна вчера с около 4% до 16 долара. Спекулациите за нова възможност за продажба, които започнаха през лятото, катапултираха нагоре акциите на концерна, които през август струваха 12 долара.

Борсовата оценка на Yahoo в момента е почти 19 млрд. долара. В началото на 2008 г. Microsoft вече предложи 47,5 млрд. долара за Yahoo, но офертата беше отклонена от основателя Джери Янг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още