IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T ще се откаже от 40% от T-Mobile USA

Това е последният опит на оператора да накара властите да допуснат сделката, без да се стига до съд

16:58 | 28.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Команден център на втория по големина американски оператор. <em>Снимка: AT&amp;T</em></p>

Команден център на втория по големина американски оператор. Снимка: AT&T

Възможно е освен това американското правителство да не се задоволи само с това, AT&T да се раздели с 40% от T-Mobile USA. През миналата седмица представители на FCC обявиха, че AT&T и T-Mobile доминират на 99 от 100 най-важни пазари в САЩ.

Те отхвърлиха и твърдението на AT&T, че сливането е в интерес на обществото. Според AT&T сделката ще ускори изграждането на мобилна 4G мрежа и ще създаде много работни места. FCC обаче гледа на плановете по друг начин: анализът на институцията показвал, че създаването на обща компания ще доведе до закриването на многобройни работни места.

Междувременно преди няколко седмици към иска на американското правосъдно министерство за налагане на забрана върху сливането между AT&T и T-Mobile се присъединиха седем отделни щата -  Ню Йорк, Калифорния, Масачузетс, Вашингтон, Охайо, Пенсилвания и Илинойс.

Участието на тези щати означава, че ако се стигне до преговори за извънсъдебно споразумение, AT&T ще трябва да получи одобрение за сделката не само от американското министерство на правосъдието, но и от всеки щат, който е страна по иска.

AT&T постигна договорка с Deutsche Telekom за продажбата на T-Mobile през март тази година. Стойността на сделката е 39 млрд. долара. Правосъдното министерство реши да оспори сделката пред съда месец по-късно, през август, защото счита, че тя представлява нарушение на конкуренцията на пазара. Делото ще започне на 13-и февруари 2012 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още