IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC преосмисля покупката на S3

Освен това тайванската компания намали прогнозите за приходите си през последното тримесечие на годината с 23%

11:41 | 24.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	HTC официално понижи очакваните си постъпления за Q4 до 2,6 млрд. евро.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

HTC официално понижи очакваните си постъпления за Q4 до 2,6 млрд. евро. Снимка: Ройтерс

HTC обаче още не е загубила патентната война срещу Apple. От Google производителят на смартфони получи няколко патента и внесе няколко нови съдебни иска. Освен това на 6-и декември ITC трябва да вземе решение за това, дали HTC нарушава патентите на създадената от Стив Джобс компания.

Междувременно азиатската компания намали прогнозите за приходите си през последното тримесечие на годината с 23%. Основната причина е силната конкуренция от страна на Samsung и Apple. Сега очакванията са, че приходите ще са 104 млрд. тайвански долари (2,6 млрд. евро) и по този начин – на нивото на миналогодишните.

В началото на месеца при представянето на финансовите си резултати за третото тримесечие HTC заяви, че очаква приходите са последното тримесечие да са между 125 и 135 млрд. тайвански долара, което щеше да съответства на ръст между 20 и 30%. Анализатори оценяваха приходите в последното най-силно по традиция тримесечие да са в размер на 130 млрд. тайвански долара.

Освен силната конкуренция в сегмента на смартфоните, компанията изтъква като причина за намалените прогнози и световната икономическа криза.

„HTC няма същия блясък, изостава в дизайна и в маркетинга от Samsung, а междувременно отказва да предложи нисък клас телефони, които са популярни в Китай,“ казва анализаторът от Yuanta Securities Co.

Малко преди HTC да обяви новините, акциите на компанията паднаха с 5,8%, стигайки най-ниските си нива от септември 2010 г. насам. Тайванската компания обаче изрази позитивни  очаквания, че растежът ще се върне през първата половина на 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още