IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google вече активира по 550 000 устройства с Android всеки ден

Активираните устройства под платформата на Google вече са над 200 млн. в световен мащаб

22:17 | 17.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Рапърът Бъста Раймс позира при представянето на&nbsp;Google Music. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Рапърът Бъста Раймс позира при представянето на Google Music. Снимка: Ройтерс

Този подход е революционен, но със сигурност ще донесе много грижи, отчитат експерти. Google ще бъде изправен пред доста логистични кошмари. Ще трябва да осигури поддръжка за страниците на милиони търсещи слава музиканти.

Освен това ще трябва да следи за нарушаване на авторски права (като например пускане на кавър на парче без разрешение от автора) и други измами (мошеници могат да използват откраднати кредитни карти, за да „купуват” милиони копия от свои собствени изпълнения).

Всички песни ще са достъпни чрез операционната система Android и в интернет на адрес music.google.com.

Потребителите ще могат да си „споделят” парчета и през социалната мрежа Google+ с условието, че всеки приятел на собственика на споделения файл ще може да го изслуша безплатно поне веднъж.

Всички покупки ще бъдат запазвани онлайн на сървъри на Google, като ограничението за всеки потребител е за качване на 20 хиляди песни.

По повод притесненията, че само една от най-големите музикални компании е постигнала договорка с Google, се оказа, че в крайна сметка само една (Warner) не е подписала договор за предоставяне на правата върху изпълненията на своите клиенти.

Така, като за начало, Google Music ще предлага 13 милиона парчета, в това число и ексклузивно съдържание като концерти на Rolling Stones и нови песни на Coldplay.

Oще технологични новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още