IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители и акционери в LinkedIn ще продават акции за 568 млн. долара

Компанията ще продаде също така част от акциите, които притежава, за да се наберат средства за развитие и да се спечели от силния борсов ръст

13:13 | 17.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Служители и акционери в LinkedIn ще продават акции за 568 млн. долара

Социалната мрежа LinkedIn обяви, че за продажба на вторичния пазар ще бъдат предложени 8 млн. акции при цена от 71 долара за брой. Това означава, че общата стойност на предложеното количество възлиза на 568 млн. долара.

Повечето от ценните книги ще бъдат продадени от служители на компанията и лица, които са подкрепили проекта в първите му години.

Самата компания LinkedIn ще продаде 1,3 млн. акции, като при цена от 71 долара това означава, че ще бъдат набрани над 92 млн. долара. Те ще бъдат използвани за финансиране на бъдещата експанзия на социалната мрежа, пише Ройтерс.

Причина за продажбата е желанието на инвеститори и служители да се възползват от силното поскъпване на акциите на компанията.

Акциите на LinkedIn бяха пуснати за продажба на борсата в САЩ през май. При първичното публично предлагане бе достигната горната граница на предварително заложения ценови диапазон, като емисията бе пласирана при 45 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още