IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Певицата Адел постави европейски рекорд за платени тегления по интернет

Албумът "21", в който бе включен и суперуспешният хит Someone Like You, регистрира над 1 милион сваляния в музикалния портал на Apple - iTunes

20:51 | 15.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Адел по време на MTV Video Music Awards в Лос Анджелис през август. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Адел по време на MTV Video Music Awards в Лос Анджелис през август. Снимка: Ройтерс

Албумът на Адел "21" счупи дигиталните рекорди в Европа, като регистрира над 1 милион платени тегления в портала на Apple iTunes, пише британският Daily Telegraph.

Плочата, в която е включен и суперуспешният хит Someone Like You, беше пусната на пазара на 21 януари 2011 година. Само за 11 месеца албумът постави европейски рекорд за платени тегления по интернет.

Междувременно Адел заяви, че е супердоволна от успешно преминалата операция на гърлото й, пише сайтът Contactmusic. Тя се подложи на хирургическа интервенция в САЩ вследствие на кръвоизлив на гласна струна, който получи през октомври. Това наложи Адел да отложи датите на турнето си до края на годината.

Сега талантливата певица очаква с нетърпение лекарите да дадат одобрението си, за да възобнови концертната си дейност. 

В края на септември технологичният гигант Apple пусна iTunes в 12 страни от Европейския съюз, сред които и в България. Освен българските потребители музика вече могат да свалят и купуват и клиентите от Кипър, Чехия, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Потребителите от 12-те държави ще получат по-малко разнообразие от заглавия в сравнение с клиентите в западните страни. Това важи най-вече за държави, които още не са приели еврото като национална валута, като причината за това е, че повечето от проблемните държави не са предложили достатъчно съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още